CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 13 March 2013

Tips Kebersihan Bahagian Intim


Faraj dan vulvar mukosa adalah tisu yang sangat sensitif. Membersih setiap  hari dengan sabun atau produk yang tidak sesuai boleh melemahkan perlindungan semulajadi kawasan intim anda. Nilai pH yang tidak sepadan dengan vulva wanita boleh mengganggu keseimbangan pH dan boleh menyebabkan kegatalan atau jangkitan bakteria. Dengan itu, anda disaran menggunakan pembersih berkualiti tinggi yang sesuai kepada bahagian intim supaya dapat menikmati kebersihan, kesegaran dan perlindungan sepanjang hari.

Tips Kebersihan

  • Jangan Douche. Pembersihan terlalu agresif yang berulang-ulang boleh mengubah filem pelindung dinding faraj.
  • Elakkan produk antiseptik atau antibakteria. Pilih pembersih bebas sabun dengan tahap pH betul yang sesuai untuk kawasan intim anda.
  • Tukar seluar dalam anda setiap hari dan pakai pelapik seluar kapas (pantiliner).
  • Jangan memakai seluar terlalu ketat yang boleh menyebabkan chafing.
  • Tukar pelapik haid (pad) dengan lebih kerap semasa tempoh datang haid.
  • Sentiasa memastikan bulu rambut kemaluan pendek supaya air tidak terperangkap yang akan menggalakkan jangkitan bakteria dan mungkin mengakibatkan jangkitan  kepada saluran kencing.


Produk yang disarankan untuk anda adalah:-Digunakan sejak 8 tahun yang lalu. Tidak pedih, lembut, tiada lagi bau yang tidak menyenangkan untuk kesegaran yang berpanjangan. Harga pun berpatutan. RM19 je....Boleh tahan sehingga 4-6 bulan coz pkai sikit je dah memadai.Nak tau info lanjut klik SINI 


0 comments:

Post a Comment